Gledam tale znak Ford na zadnjih vratih in ugotavljam, da pri večini fordov po enem letu ali še prej začenja ta znak vidno deteriorirati.
Najprej sem mislil da je to samo pri 5 ali več let starih avtih, ki so 24/7 zunaj na dežju/mrazu/snegu/soncu pa zdaj vidim da temu ni tako. Moj C-Max je garažiran in se je že po enem letu začelo. Malo sem pobliže pogledal kako je znak narejen in opazil, da je prevlečen z neko prozorno plastično folijo. Ko ta folija poči, začne na tistem mestu notri pronicati vlaga in tam zadeva oksidira.
Odločil sem se da zadevo reklamiram in že kar vidim vodjo servisa kako me bo debelo pogledal, ko bom uveljavljal reklamacijo. Verjetno mi bo rekel: "Ja gospod, saj to je čisto normalno!", ali pa druga varianta: "Ja gospod, vi ste pa prvi, ki to reklamirate!"
Potem sem gledal različne modele tudi 10 let nazaj in jasno tudi najnovejše in prav vsi imajo po enem letu obledele in obšlesane znake na zadnjih vratih. Sprašujem se, kako lahko zaupam nekemu avtomobilskemu proizvajalcu, ki že 10 ali več let ni odpravil ene tako banalne pomanjklivosti. Potem sem malo gledal znake ostalih proizvajalcev in niti pri enem nisem naletel na kaj podobnega.
Zanima me tudi vaše mnenje glede tega.