Leto dni vožnje s C-maxom

Vse kar vas zanima o fordovi družini enoprostorcev. Nasveti pri nakupu, mnenja in izkušnje voznikov.

Leto dni vožnje s C-maxom

Postby hugh » Tue, 13.07.2010 12:30

Bliža se eno leto vožnje s C Maxom Ghia 1.8. Tdci (85 KW). Kakšne imate kaj izkušnje. Bi kaj avtu po enem letu dodali ali pa vzeli...Jaz malo pogrešam USB priključek in pa tisto ogledalo, za gledati nazaj otroke.
Sicer pa na prevoženih 15.000 km sem zamenjal obe žarnici (kratke luči), baterijo pri ključu za daljinsko zaklepanje ter spodaj pri zadnjih vratih do gume, so mi kamenčki načeli barvo, kar bo potrebno popraviti. Trenutna poraba je 7,2l/100 km, če se več po mestu vozim gre do 7,3l oz. 7,4l, če sem pa več na relacijah pa pridem do 7,1l. Pod 7l mi ga ne uspe spraviti s še tako ekonomično vožnjo.
Drugače pa sem z avtom res zadovoljen, in glede na ostalo ponudbo enoprostorcev bom še kar nekaj časa pri Fordu. 8-)
lp
hugh
Začetnik
Začetnik

Re: Leto dni vožnje s C-maxom

Postby atomant » Tue, 13.07.2010 13:15

Glede porabe - preveri na servisu če je kakšna posodobitev programske opreme za motor.
Ford...It's not just a car, it's an adventure!

2.2 TDCi Titanium S
atomant
član upr. odbora
član upr. odbora

2008 Ford S-max
poraba vozila:
Spritmonitor.de

Postby evilfury » Tue, 13.07.2010 16:17

Imam isti motor pa imam porabo okoli 6 litrov. Zdaj nevem ali je c-max res tako težji, da je poraba večja za 1 liter.

No da še jst napišem po 20000 prevoženih kilometrih moje vtise. Glede dinamike pri vožnji nimam pripomb avto se drži cesti nenormalno dobro. Bi pa predvsem pograjal kvaliteto plastike sploh na vratnih oblogah, tam bi morala biti boljša. Načeloma pa sem zadovoljen s focusom. Ima kakšne svoje muhe predvsem s čričkanjem pozimi, ko je vornk mraz vendar imajo tak problem tudi tisti dražji avtomobili.
evilfury
Uporabnik
Uporabnik

2009 Ford Focus

Postby DonFarfezi » Wed, 14.07.2010 12:18

Pri meni bo kmalu 2 leti uporabe podobnega Cmax-a. Ista mašina, samo Trend oprema.
Povprečna poraba (na poraba.com) je 6,84l pri cca. 35000km. Pri tem je cca. 3/4 mestne vožnje. Ko pridem na AC pri tempomatu na 140km/h poraba precej pade (prou želim si 1x odpeljat tja proti Milanu, ker me zanima kakšna bi bila poraba pri celem tanku AC + temp). Pripomb glede lege na cesti nimam. Moti le ogromna turbo luknja tm do cca 1800obr/min. Ali se to morda odpraviti z nadgradnjo SW? Oz. ali sploh obstaja??

+ nekaj obiskov AH Klemenčič za odpravo reklamacijskih napak... ampak to je druga zgodba. Dokler vitalni deli (mašina, menjalnik, itd...) delajo BP sem zadovoljen :palecgor:
Image
DonFarfezi
član kluba
član kluba

Postby hugh » Thu, 15.07.2010 13:50

"+ nekaj obiskov AH Klemenčič za odpravo reklamacijskih napak... "

Zdravo,
jih lahko navedeš, kere so to bile.... moja prva reklamacija bo za štrihanje barve pri zadnjih vratih in popravilo, da kamenčki to zimo ponovno ne bodo tolkli po barvi.
hvala
hugh
Začetnik
Začetnik

Postby DonFarfezi » Fri, 16.07.2010 07:45

Začelo se je z vodo v prtljažniku (http://www.ford-team.si/forum/viewtopic.php?f=66&t=12032), tole so rihtali še pri Bizilju, kjer je bil kupljen. Ampak so se mi zaradi arogantenga odnosa na sprejemu za servis tako zasrali, da sem odšel do Klemenčiča, kjer se do mene obnašajo precej bolj profesionalno.
Potem je bila zaradi vode v luči zamenjana leva zadnja luč (pomojem je bila to še posledica tega kar je opisano zgoraj), hkrati pa zamenjan še zaklep zadnjih levih vrat (nekaj je čudno škripalo ob zaklepanju).

No in kmalu smo začeli odpravljati še malo bolj lepotne napake. Najprej zamenjana prestavna ročica, zaradi obrabljenega kvazi usnja (po letu uporabe....), nekega čudnega škripanja (še vedno ni čisto sanirano, škripajo zadnja desna vrata, katera so bila bolj neuspešno ˝nastavljena˝ že 2x).
Aja pa ne smem pozabiti še na odpravo konstantno prekinjenega dovoda vode za pranje vetrobranskega stekla.

Hmmm...ko so napakice takole zbrane na kupu, jih pa niti ni tako malo... :hmmm:
Image
DonFarfezi
član kluba
član kluba

Postby hugh » Fri, 16.07.2010 15:01

po kmečki logiki...s tem avtom verjetno že v začetku ni bilo vse v redu. Jaz ga normalno perem ali doma ali v avtopralnici, pa nič ne zaliva. Pa tole škripanje,... če pride avto naravnost iz tovarne, kjer se vsaka taka napaka, ki odstopa od linije navadno opazi, bi jaz prej verjel, da je bil avto že razbit in popravljen...
hugh
Začetnik
Začetnik

Postby DonFarfezi » Mon, 19.07.2010 11:26

hugh wrote:..., bi jaz prej verjel, da je bil avto že razbit in popravljen...

Srčno upam da ne.... drugač pa nekak je bil naročen nov s precej dodatne opreme + VIN koda in izpis opreme in dan izdelave na uni fordovi strani (etis al kuga že je) se ujemata, tko da pomojem da ne. :hmmm:

Kar se tiče tistega nesrečnega zmakanja je baje napaka pri namestitvi spojlerčka na vrata in baje so že bli podobni primeri....
Image
DonFarfezi
član kluba
član kluba

Postby evilfury » Mon, 19.07.2010 14:44

Ah da bi ti vedel kako v luki Koper vozijo te nove avtomobile + da še kakšen pade iz tovornjaka. Nikoli ne veš kaj dobiš... na žalost je tako tudi pri novih avtomobilih.
evilfury
Uporabnik
Uporabnik

2009 Ford Focus

Postby DonFarfezi » Mon, 19.07.2010 15:18

Predvidevam da C-Maxi ne gredo čez Koper, ker jih sestavljajo v Nemčiji (saj tko pravjo...).

Drugač pa, ja, itak da se lahko ˝kaj nepredvidenega pripeti˝ preden dobiš ˝nov˝ avto. Poznam primer, ko ˝nov˝ Touareg ni bi ravno nov ob prevzemu... pa je bil pomojem vreden za ene 3 moje.... :twisted:

Sicer pa, ko smo ravno pri tem.... ma kdo kakršno koli idejo kako se na nek način ˝zazihrat˝ da ravno moj ni med ˝nepredvidenimi˝ :conf:
Pomojem se mi zmeša, da pogruntam da ni bil ˝nov˝.... :shock:
Image
DonFarfezi
član kluba
član kluba

Return to C-max, S-max in Galaxy