Ford Galaxy 2007 - parkirni senzorji in črn dim

Vse kar vas zanima o fordovi družini enoprostorcev. Nasveti pri nakupu, mnenja in izkušnje voznikov.

Ford Galaxy 2007 - parkirni senzorji in črn dim

Postby vexy » Tue, 27.07.2010 09:00

Pozdravljeni forumaši!

Pred 2 dnevoma sem zelo ugodno nabavil Galaxy-a , letnik 2007 z 2.0 TDCi mašino. Je moj prvi Ford, na Galaxy-a sem prešaltal iz BMW-ja 5ke... Zaenkrat sem zadovoljen z menjavo, imam pa nekaj vprašanj/težavic in bi vas prosil za mnenje:

1. pri prestavljanju v vzvratno se iz izpuha močno pokadi črn dim - serviser na Avto Celju mi je rekel, da je to tipično za to vrsto mašine in ni problematično(?) . Kakšne so vaše izkušnje s tem?
2. Parkirni senzorji pri prestavljanju v vzvratno le opozorilno zapiskajo, lučka na armaturki utripne 3-4 x (ne vem točno koliko krat) potem se IZKLOPIJO. Za kaj gre? Je sistem pokvarjen, ali je okvara le na enem/večih senzorjih in ga računalnik zaradi tega izklopi?
3. Ali je kakšna posebnost na avtu, katere nisem opazil in katero bi bilo potrebno pregledati in po možnosti zamenjati/poservisirati ?
4. Pri poskusu zapiranja šip z daljincem, se ne zgodi nič - gumb za zaklepanje držim pritisnjen nekaj sekund , vendar se nič ne zgodi? je potrebno re-programiranje ?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

Vexy
vexy
obiskovalec
obiskovalec

Re: Ford Galaxy 2007 - parkirni senzorji in črn dim

Postby borutvel » Tue, 27.07.2010 12:57

1. Je normalno.
2. Nimam pojma.
3. Je tekočina za polnenje gum še uporabna? Datum.
4. Mislim da piše v priročniku kako to poštimaš.
borutvel
samostojni serviser
samostojni serviser

Re: Ford Galaxy 2007 - parkirni senzorji in črn dim

Postby vexy » Tue, 27.07.2010 13:11

Hvala za odgovore.

Uspel sem zaslediti na tujih forumih, da pri odpovedi posameznega senzorja dejansko odpove celoten sistem. Priporočilo - s pomočjo reč. testerja se priklopit na avto ter ugotovit kateri je problematičen (in ga zamenjati oz. popraviti stike na pin-ih).

LP
vexy
obiskovalec
obiskovalec

Return to C-max, S-max in Galaxy