Nakup avtomobila in zavarovanje

Forum namenjen iskanju informacij iz področja: Zavarovanj, Zakonodaje, Registracije,...

Nakup avtomobila in zavarovanje

Postby grunfy » Mon, 26.07.2010 13:50

Pozdravljeni, dolgo sem spremljal ponudbo avtomobilov na našem trgu in se končno odločil za nakup rabljenega S-maxa. Avto je seveda iz uvoza (Nemčija), ker pri nas kupljenih praktično ni za dobiti. S kolegom, ki je mehanik sva avto obdelala po dolgem in počez in glede na njegovo strokovno mnenje sem se odločil da ga vzamem. Tu pa nastopi problem. Trgovec mi je že takoj povedal, da je avto ravno pripeljal in da postopek na davčni lahko traja tudi 14 dni. Danes so minili že trije tedni in avta še vedno nimam, ker so papirji menda še vedno na davkariji.

Zanima me ali ima kdo morda izkušnje koliko časa pri dacarjih to traja, ker se bliža dopust in bi bil vesel, če bi že imel ta avto, predvsem zaradi prostora - štiričlanska družina pač. Oziroma me že malo skrbi, da me trgovec kaj nateguje. Zaaral sem ga pri ACE avto Ljubljana in bi bil hveležen, če kdo ve kaj o zanesljivosti ali nezanesljivosti trgovca.

Zanimajo me tudi izkušnje z zavarovalnicami oz. katera ima najboljše razmerje med ceno in ponudbo. Preveril sem Triglav in Generali in je slednja kar precej cenejša, samo nisem prepričan, da ni vmes kakšna finta, ker 300 EUR za enak obseg storitev se mi vseeno zdi veliko

Hvala že vnaprej za odgovore.

Andrej
grunfy
obiskovalec
obiskovalec

Re: Nakup avtomobila in zavarovanje

Postby Titanium » Tue, 27.07.2010 08:23

Tu je zanimiv clanek
http://mojevro.finance.si/285275

Pa tudi dobro je prebrat se splosne pogoje. :preberi: Nekatere zavarovalnice priznajo skodo samo 1x na leto, druge veckrat (npr. lom zarometa, sipe...)

Tudi jaz sem svojega kupil iz uvoza. Sicer je bilo z davkarijo ze vse urejeno ampak je prijazna gospa na salterju spregledala pecate in potrdila - zato je bilo po nepotrebnem nekaj hude krvi med mano in prodajalcem potem pa se s prijazno gospo. :but:
Titanium
Uporabnik
Uporabnik

Poraba vozila:

Re: Nakup avtomobila in zavarovanje

Postby uco » Tue, 27.07.2010 12:11

Zivjo,
ja na davkariji se lahko zavleče, namreč vsi davčni uradi zadnje čase zavlačujejo plačilo davko za uvožene avtomobile, ker želijo na skriti način omejiti, uvoz avtomobilov. Vsi dilerji majo iste težave.....žall.
Poznam nekoga ki je uvozil avto vredern 50.000€ pa je čakal več kot mesec da je lahko plačal davek, dnar sploh ni bil problem...
drugače se da to rešit v 2 dneh, če majo voljo.
Upam da čimprej rešišzadevo in se veselo voziš.
LP U
uco
Začetnik
Začetnik

Return to Zakonodaja, Zavarovanja in Registracije