skratka, avto zdaj dela super.
Problem se je pojavil po 300 km od servisa. na relaciji LJ - Koper po avtocesti ni bilo problemov. Na poti nazaj, naslednji dan, se na avtocesti pri hitrosti 120km, 5 prestavi, motor ugasne. Brez ruka in kuca. Počasi utripa leva opozorilna lučka, z rumeno žarilno nitko. Avto ustavim in ponovno prižgem, deluje. Dokler se spet nekje pri podobni hitrosti, ugasne. Sem poskušal dojeti pravilo / pogoje ki povzročijo, da se se motor ugasne. Nisem ga dojel oz. ga z svojim mehaničnem znanjem ne. Na poti do LJ mi je 4x crknil. Še pri hitrosti 80 km/h in enkrat tudi pri 140/h. Vse 5. prestava z obrati 1500-2500, na klancu gor, ravnini, z ful gasom, ali samo na pol ali še manj..
Avto po teh težavah uporabljen samo po mestu in deluje normalno, v vseh prestavah in hitrostih, brez sledu ali opzorilu da se bo motor ugasnil. Do zdaj je hecal samo na avtocesti v 5. prestavi.
Sem ga nameraval prilopiti na računalnik, pa me je že nek mehanik ustrašil, da gre verjetno za začetno okvaro šobe. Meni je malo smešno zakaj do vseh problemov prihaja 300km po servisu sklopke in vztrajnika ter preskoku jermena..
V preteklosti (leto nazaj), se mi je avto že ugašal, ampak se bolj ni hotel prižgati, po tem ko se je ugasnil. Dokler se ni popolnoma ohladil, je spet vžgal. Šlo je za senzor odmične gredi, ki je stal 50 eur za zamenjavo.
In okvirno koliko pride nova šoba za ford focus 1.8 tdci, letnik 2004?
Hvala za pomoč!