Ford Focus Ebony - težave

Vse kar vas zanima o fordovem najbolje prodajanem družinskem avtu. Nasveti pri nakupu, mnenja in izkušnje voznikov.

Re: Ford Focus Ebony - težave

Postby Klemen Focus » Wed, 28.07.2010 22:46

Ni mi jasno zakaj boš delal optiko?

Mislil sem zaradi tega ker je nov avto in se je sedaj že malce ulaufal. Sicer ni narobe nič ampak sem nameravav še to naredit ker stane tistih 40EUR. Škodit verjetno pa tudi ne more. Mah saj vprašanje če sploh bom, verjetno res popolnoma brez pomena.

Na Summit pa silim (sem silil) zgolj iz razloga, ker sem avto tam kupil in verjetno naivno mislil, da se mi bodo zaradi tega bolj posvetili. Pa je očitno še slabše :palecgor:

Do dopusta ne bom avto nikamor peljal. Ker sem zaradi teh stvari potem v službi neskoncentriran (zadnja dva dni nisem naredil praktično nič). Za obisk servisa pa rabiš malce več časa. Pravzaprav se sedaj tudi z avtom najraje ne bi peljal par dni, ker ratam živčen, samo ko se notri vsedem. In če sem čisto odkrit. Do sedaj sem na avto res pazil, izogibal sem se luknjam po cestah in robnikov, čez ležeče policaje res z minimalno hitrostjo ipd. Sedaj se mi pa **** za vse skupaj in sem izgubil dobršen del veselja.

Hvala za nasvete.
Če bi morda še za to dvoje kdo kaj vedel:
Koliko časa se pri Klemenčiču kaj čaka, da prideš na vrsto, ko se naročiš?
Kaj pa ASPC Drobnič pri Cerknici (ta je tudi bolj tukaj pri ljubljanskem koncu)?
Klemen Focus
Začetnik
Začetnik

Postby piškotk » Thu, 29.07.2010 01:29

Pokliči na AH Klemenčič povej kaj te tare in kdaj je možno pripeljat tja avto na diagnozo oz. ogled pa bo.
piškotk
Mojster
Mojster

Postby evilfury » Thu, 29.07.2010 08:53

Pri summitu te upoštevajo samo takrat ko avto kupuješ pa še to bolj površno. Enkrat sem nekaj kupoval za mondeota na servisu in so bili tako neustrežljivi, da sem rekel samo hvala lepa in odšel. Ko jih j***.
evilfury
Uporabnik
Uporabnik

2009 Ford Focus

Postby MBK » Thu, 29.07.2010 18:59

Danes ko je padal dež sem se spomnil nate in bil malo bolj pozoren na glasnost releja.
Glasnost ni bila moteča, tako da kot si že ugotovil je verjetno to preklapljanje pri nekaterih bolj glasno, nekaterih manj...
MBK
Začetnik
Začetnik

Postby borutvel » Thu, 29.07.2010 20:19

Sposodi si en rent-a-car ali testni focus pa ga zamenjaj ce bo tisji. :) Ce pa ne bo potem pa je to izgleda serijska tezava. Jaz ga v maminem Focusu sicer slisim, ampak vsaj meni ni motec oz. ga dez vedno preglasi (ali pa mene ta zvok bolj moti).

To da ti pa avto nekaj cvili in ne izkoristis ponudbe servisa, da greste skupaj preverit, pa bolj kaze na tezavo s tvoje strani kot servisove.

Res je, en servisni sprejemnik na Summitu bi lahko obiskal kaksen tecaj komunikacije s strankami, ampak zaradi njega pac se ni potrebno celotnega kolektiva tunkat v drek.
borutvel
samostojni serviser
samostojni serviser

Postby teoo » Fri, 30.07.2010 09:00

nene, na summitu imajo isti odnos do lastnika range roverja, kot do lastnika focusa. zavajajo s časovnimi termini, predvsem so pa diletanti. preverjeno prevečkrat

btw, jaz sem se tudi spomnil in poslušal brisalce. imam sicer senzor za dež, a releja sploh ni slišati. zelo glasni so predvsem motorčki brisalcev... ko se nažgejo na polno hitrost, preglasijo še radio.
Image
teoo
Uporabnik
Uporabnik

Postby evilfury » Fri, 30.07.2010 09:03

Na mojem se rele sicer sliši ko pač klika, vendar je skoraj isto tudi pri drugih znamkah. Je pa res da moj prejšni mondeo ni imel tako glasnega releja ali pa mene ni motilo. Pač daš radio malo bolj na glas pa je.

Če bi pa zdaj iskal vse te male napake bi pa lahko avto samo še prodal.
evilfury
Uporabnik
Uporabnik

2009 Ford Focus

Postby piškotk » Fri, 30.07.2010 17:52

No pri meni mi gre pa na živce rele za žmigavec. Resno mi pije kri, slišat je kot bi se kaj lomilo. Rele za brisalec pa je praktično neslišen, moram biti zares pozoren da ga slišim. Zanimivo...
piškotk
Mojster
Mojster

Postby menzy » Sat, 31.07.2010 06:52

Novi focus nima releya za žmigavce, vse se krmli preko GEM modula! Tist klik, ki ga ti slišiš, prihaja iz števcev, ki imajo na zadnji strani vgrajen nekakšen "buzzer".
Focus Wagon 2.0 TDCI 2005

Head Unit: Pioneer P-88 RS-II
Front System: Digital Designs DD A SQ
Subwoofer: MB Quart PWH-302
Amplifier ( woofer + mid-bass): Digital Designs S4
Amplifier ( tweeter): Alpine MRV-1000
menzy
član kluba
član kluba

Postby piškotk » Sat, 31.07.2010 17:53

Ja pa sem se vseeno kdaj peljal v kakšnem drugem avtu, starejšega tipa, ki ima prav tako rele pa ne poka tako grdo oz. ne preklaplja tako glasno. No vsekakor bom preživel, če sem do sedaj ta 4 leta.
piškotk
Mojster
Mojster

Postby papajoe » Sun, 01.08.2010 20:53

pozdravljeni,

imam focusa l. 2009, 1.6, 115 KM. avto lepo laufa, lepo deluje vse do letošnje pomladi oz. poletja, kjer so se začele težave z motorjem. namreč, avtomobil mi je ugašal!!! ko sem ga mrzlega vžgal (sicer bil avtomobil pred tem tudi na soncu), mi avtomobil dejansko ni vžgal. ko sem ga ponovno vžgal, se je motor komaj spravil v tek. če sem ga pa vžigal toplega, pa težav ni bilo. če poenostavim: ko sem zjutraj šel v službo, je avtomobil vžgal (bilo je hladno ozračje in tudi hladen motor). ko sem imel v službi avto na soncu cel dan, mi ni vžgal in to skoraj vedno tako. mislim, saj bi nekdo rekel, da ni to tako hudo, ampak meni se zdi, da je za znoret, ker nov avto enostavno mora vžgat, ne glede na to, kakšna je temperatura zunaj in ostalo.
sem ga peljal na ford servis (avtomarket rebernik), kjer so ga najprej testirali, nato rekli da ni kaj, nato po mojem prigovarjanju spet testirali in ugotovili, da je dejansko našel neko napako na nekih loputah, ki so jih (naj bi jih no) zamenjali, pa vendar se napaka zopet ponavlja. sicer bom šel ponovno na servis in zahteval , da mi napako ponovno odpravijo, vendar me zanima ali je imel kdo podobne težave.

mislim pa tudi, da imam preveliko porabo (od 7.5 do 8 l/100), pa naj še kdo pove kakšno ima sam, da bomo lahko primerjali.

glede relejev bi pa rekel, da so precej glasni ja, sicer ne tako grozno, ampak jih pa slišiš. še posebej te za gretje stekel.

hvala za mnenja in lp
papajoe
obiskovalec
obiskovalec

Postby skidiver » Mon, 02.08.2010 13:17

Porabo imaš za Ti-VCT motor povsem v mejah normale. Pač odvisno kako voziš in kje.

Glede vžiganja pa ti ne znam reči kaj dosti. Mogoče preveri tlak goriva na ventilu za merjenje tlaka pri motorju, ko avto stoji na soncu (če sem prav razumel ne vžge, ko stoji na soncu).
Kako pa sicer zgleda to vžiganje, ugašanje in potem spet vžiganje? SI poskusil v primeru, ko po zagonu ugasne vžiganje z malenkost plina ali pa daš kontakt in počakaš ene 20 sekund in nato vžigaš?
skidiver
član kluba
član kluba

2000 Ford Fiesta

Postby Yur3 » Mon, 02.08.2010 20:21

Porabo imaš za TI-VCT odlično... :) V mejah normale .. (poglej mojo) .... Glede vžiganja pa res poskusi mogoeč dat kontakt in počakat da vse lučke ugasnejo pa potem vžig.
Image
Yur3
član nadz. odbora
član nadz. odbora

2005 Ford Focus
Poraba vozila:

Postby vojmir » Fri, 06.08.2010 11:15

običajno je na gredi nek senzor ki kaže število obratov motorja in ko je to zadostno, da pumpa ubrizg, če senzor kaže napačno oziroma 0 potem ni vbrizga in avto ne vžge......tko da se nj to zadevo preveri
vojmir
obiskovalec
obiskovalec

Postby papajoe » Sun, 29.08.2010 18:37

pozdrav,

jaz vedno avto vžigam tako, da dam kontakt in počakam da lučke ugasnejo in šele potem vžgem.

vžiganje avta je zgledalo tako, kot bi vžigal renaulta z zaščito vžiga; če avta (npr. clia) nisi odklenil s centralnim in si ga želel vžgati, je samo "verglal", dejansko pa ni vžgal, dokler nisi še enkrat z daljincem avta zaklenil in odklenil, potem je šele vžgal.
v glavnem, ko je bil moj avto cel dan na soncu, sem dal kontakt, lepo počakal, da lućke ugasnejo in nato avto vžgal. avto je "zaverglal" in nato po nekajsekundnem verglanju, nekako skoraj sam prenehal verglati in zato spustil ključ. pri ponovnem verglanju, še vedno ni normalno vžgal ampak le stežka (kot bi bilo zunaj -50 stopinj). no, ko sem ga vžgal pa z rahlim dodatkom plina, pa avto skoraj normalno vžge. seveda, če pa avto vžigam zjutraj, ali v NE-sončnem vremenu, je stvar vžiganja povsem normalna.

bil prejšnji teden ponovno na servisu in so mi menjali senzor na glavni gredi, tako kot je nekdo zapisal. do sedaj vse ok! čakam na naslednji zelo vroč dan, da vidim kako in kaj. sem jim ravno iz teh strani natisnil par stvari, ki bi jim bile v pomoč in sem bil vesel, da so te predloge upoštevali in so se res zelo potrudili najti težavo. vsekakor so mi dejali, naj takoj pokličem, če se bo težava spet pojavila, kar pa upam da se ne bo no. v glavnem, fantje na servisu Rebernik se trudijo in sem prepričan, da se bo napaka (v kolikor je še) popravila. sicer sem jim tudi predlagal ventil prostega teka in še nekaj drugih stvari, ampak so rekli, da bodo šli postopoma. garancija je še 3 leta, tako da časa je še nekaj na zalogi.

drugače pa lahko rečem, da vozim dober avto za neko spodobno ceno in upam, da mi bo služil še kar nekaj let (sem imel pred tem focusa l. 2000 in ga vozil 5 let brez ene same težave) tako kot prejšnji.

pozdrav vsem in hvala za nasvete.
papajoe
obiskovalec
obiskovalec

PreviousNext

Return to Focus