Zdravo danijel_z!
Tudi jaz sem šele bodoči lastnik forda, bomo videli, ker sem na riskantnem čakanju, a je to druga tema (
http://www.ford-klub.net/forum/viewtopic.php?t=6236).
Ker hudo rad vozim avte in ker mi avto veliko pomeni (sem tipičen nepragmatičen slovenček), sem pred naročanjem mojega mondea karavana, preizkusil tudi tourana 1.9 tdi in bil enormno navdušen nad avtom. Zame idealen voz, z eno majhno hibo velikosti 5,6 mio sit.
Od prvih "spy fotk" naprej, pa sem se na prvi pogled zaljubil v S-maxa. Jasno mi je sicer bilo, da bo finančno nedosegljiv, ampak drugo leto, kakšen rabljen iz Nemčije,

. No, takoj, ko so prišli do trgovcev, sem se odpravil k JMK in sprosil testno vožnjo z 2.0 TDCI Titaniumom (črnim

). Preden je prišla moja oh-in-sploh polovica sem nekaj časa sedel v avtu in ugotavljal, da je:
- ful prostoren,
- da se sedi zelo v redu,
- da je zračen (plac nad glavo),
- da je prijetno "utesnjen" okoli voznika, kar mi je zelo všeč,
- prtljažnik je enormen,
- od zunaj pa mi je bil avto oh in sploh
med vožnjo pa še:
- motor je zares dober (143 KM) in takoj za njim tudi menjalnik,
- volan pelje avto kot bi vodil pol manjši avto, 1. liga

!
AMPAK;
- med samo vožnjo se nisem mogel znebiti občutka, da mi je avto prevelik, pa čeprav večinoma in zelo rad vozim velike avtomobile,
- avto sicer na cesti "stoji" super in verjamem novinarjem, da se relativno malo nagiba napram drugim podobnim enoprostorcem, ampak se (no definitivno manj od scenica, vašega starega ali novega).
Je torej tako, da me je ljubezen minila, se pa še vedno zelo rad ozrem za njim na cesti, ker je res lep in vsakič pomislim - pa saj ni tako velik (ampak na žalost je).
Je pa tudi res, kot je napisal dos, da je S-max v čisto drugem razredu avomobilov. Po dimenzijah spada bližje espace-u in sharanu, a je od njiju neprimerno bolj seksi in vroč, pa druga resnica od dosa, verjetn še fabrika ne ve kaj, če sploh

, je lahko narobe.
Še "oldest trick in the book", kot je napisal borut007, vsedi se v vse kandidate in se zapelji (ne samo vsedi), saj so med njimi ogromne razlike in našel boš kar iščeš. Ko imaš denar in si pripravljen za nakup avta, bo tvoj nastop (brez predpriprav) tak, da ti bodo trgovci sami ponujali ključe za testno vožnjo

.
Ajd, pa dobro izberi.