Tresenje prestavne ročice

Tresenje prestavne ročice

OdgovorNapisal/-a Smax2013 » 17 Marec 2019 3:19

Pozdravljeni!
Pri Smaxu 2.0 TDCI, letnik 2013 se je pojavil problem z tresenjem prestavne ročice v tretji prestavi in sicer se to dogaja le takrat, ko spustiš stopalko za plin, npr. pri vožnji po klancu navzdol, ali nasploh ko spustiš plin, in so obrati motorja nekje med 2000 in 1700 obratih. V ostalih prestavah se to ne dogaja, na pooblaščenem servisu so rekli, da je potrebno zamenjati komplet vztrajnik in sklopko, kar smo naredili ampak težave s tem nismo rešili. Vztrajnik mi je zamenjal prijatelj mehanik, ker je bila cena na poobl. servisu ubijalska, vgrajen pa je bil identičen komplet, kot je bil pri prvovgradnji. Avto ima prevoženih 104.000 km, pri menjavi pa je bilo opaziti nenormalno obrabo same sklopke glede na prevožene kilometre. Tudi sam sem bil presenečen nad obrabo, saj sem do sedaj imel že nekaj vozil, ki sem jih vozil 10 - 15 let in še pri nobenem mi ni bilo potrebno zamenjati sklopke, kaj šele vztrajnika.

Ali je imel morda že kdo podobno izkušnjo?
Hvala za nasvet...!
Smax2013
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 17 Marec 2019 2:48
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Tresenje prestavne ročice

OdgovorNapisal/-a MmM » 22 Marec 2019 15:26

Nosilci motorja/menjalnika?
Jaz sem tudi imel neke resonance in vibracije na volanu (sicer 230k prevoženih). Sem zamenjal vse tri nosilce, 130€ in vse mirno. Največ naredi ta zgornji levi. Moj je bil seseden že za 2cm, to pol špona cel pogonski sklop in mehanizem od prestavne ročice do menjalnika. Glede na stanje nosilcev (in ceno) bi reku da bi jih morali menjat kot del "velikega" servisa in ne ko se ti je že vse razmajalo in pretreslo.

Ta spodnji, ki je pritrjen na menjalnik in potem šasijo preprečuje gibanje naprej nazaj. Če je uničen nastane precej hoda in trpi prestavna ročica. Nosilec je 20/30€, zamenjaš ga da se uležeš pod avto, snameš spodnjo plastično zaščito motorja in ga vidiš. 2 šraufa. 20min dela.
Drugače pa imaš še mehanizem od prestavne ročice do menjalnika, kjer bi lahko imel vibracije. Ampak za tega nevem kako je narejen.
MmM
 
Prispevkov: 17
Pridružen: 24 Maj 2015 13:11
Kraj: Ravne na Koroškem


Vrni se na S-Max

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov