Nadzor tlaka v pnevmatikah/menjava platišč

Forum namenjen splošni debati v povezavi z avtomobilizmom

Nadzor tlaka v pnevmatikah/menjava platišč

OdgovorNapisal/-a ishtar007 » 4 September 2018 7:27

Sem lastnik Ford Focusa (l. 2018) z nadzorom tlaka v pnevmatikah. Ta feature ni bila ravno moja želja, je pa pač bil zraven. Neke hudo koristi tega ne vidim, bolj posledične težave. Torej, kupiti nameravam zimska platišča, da se ne ukvarjam s premontažo gum, ampak samo s previjačenjem. Kaj se zgodi, če montiram platišča brez teh senzorskih ventilčkov? Obstaja kakšen način, da se temu izognem, ker se mi zdi neumno kupovati te senzorske ventilčke (cca 100€)?
ishtar007
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 1 Marec 2018 12:55
Kraj: Ljubljana

Re: Nadzor tlaka v pnevmatikah/menjava platišč

OdgovorNapisal/-a imarkic » 4 September 2018 20:55

Če imaš pnevmatike brez senzorjev, ti (kolikor je meni znano) na armaturki sveti lučka za tlak v pnevmatiki, ob zagonu ti na to tudi zvočno opozori.

Je pa tako, moja izkušnja s senzorji tlaka v pnevmatikah je zelo pozitivna. Zgodilo se mi je da sem se peljal po avtocesti, ko se mi je pojavilo opozorilo za padec tlaka (opozori ko tlak pade za 30%). Hitrost sem zmanjšal in sprva je bilo se ok, nato pa je začelo zadnji konec vozila zanašati. Pnevmatika je bila prazna v cca 2km. Ne znam si predstavljati, ka bi se lahko zgodilo, če ne bi imel senzorjev, ki so me pravočasno opozorili. Ker sem pravočasno zaznal padec tlaka, sem tudi rešil pnevmatiko (menjati bi moral samo 1kos ker so bile ostale popolnoma nove, v nasprotnem primeru je potrebno menjati par).

Ko kupujes novo vozilo za kar nekaj tisoč evrov, mislim da tistih 100eur za dodatno varnost, ki ti jo lahko vozilo nudi, ne bi smelo biti vprašanje.
imarkic
 
Prispevkov: 110
Pridružen: 30 September 2015 20:58
Kraj: Skofja Loka


Vrni se na Splošna debata

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost