Set za popravilo pnevmatik

Set za popravilo pnevmatik

OdgovorNapisal/-a overload » 4 Junij 2015 8:19

Zanima me, ali ima kdo konkretne izkušnje s setom za popravilo pnevmatik (polnilo+kompresor)

Pri vseh se sliši enostavno in hitro, kako pa je v praksi?

Recimo tale set:

http://www.kozamurnik.si/domov/24-aktualno/111-slime-kit-za-popravilo-pnevmatik.html
overload
 
Prispevkov: 98
Pridružen: 3 November 2014 11:37
Kraj: Savinjska

Re: Set za popravilo pnevmatik

OdgovorNapisal/-a zok » 4 Junij 2015 9:07

Nimam direktne izkusnje s tocno takim setom, imam pa izkusnje s spreji;

-2x bil primoran uporabiti sprej na avtu, prvic je guma drzala cca 200 km, potem je spustila; drugi sprej je drzal prav tako cca 200 km (moral sem priti do doma), potem sem gumo menjal; platisce je bilo z notranje strani krepko zasvinjano z lepljivo peno. Res ni izgledalo lepo.
-2x uporabil sprej za motocikle. Ni delovalo, platisce je pa prav tako zasvinjalo. Rok uporabe obeh sprejev je bil pretecen.
-3x uporabil injekcijo - deluje vedno.
-cca 6x uporabil set za krpanje zracnic na kolesu (sem pac tezje sorte, in marsikaj po nepotrebnem zje*em) - delovalo je vedno kadar ni bil poskodovan tudi plasc. To pri avtomobilu seveda ne pride v postev.
-2x imel gumidefekt, pri katerem mi je zaradi nadaljnje voznje poskodovalo notranjo strukturo pnevmatike (beri: guma je bila bulasta okrog in okrog notranjega boka). Sredi predora in nato viadukta na AC pac ne bom ustavil, pa ce bi se po sami felgi peljal naprej. Tako sem se peljal dobra dva kilometra po prazni pnevmatiki, in nato ustavil na prvem SOS. V tem primeru mi ne bi pomagal noben sprej in nobena injekcija. Zasilna rezerva je v tej situaciji zasijala v vsej svoji lepoti, dragocenosti, prakticnosti... ...polupcku bi jo, ce ne bi bilo skrajno nehigiensko. :)

Na kratko - spreji in injekcije so ze fajn - tako, za motocikel kjer ni dovolj prostora. In ce spreji niso prestari - rok uporabe je potrebno upostevati in zalogo redno obnavljati, saj v primeru defekta star sprej ne bo dosti koristil. Ampak rezervno kolo je pa zakon, cetudi zasilno. Se najboljsa je pa kombinacija rezervnega kolesa, injekcij (tudi ce kitajskih za 3 evre) in kompresorja (baumax za 8 eur) - pa vzames tisto kar je v danem trenutku najbolj prakticno. ;)

Ce imas avto predelan na plin in tako nimas rezerve, tisto je pa druga zgodba. V tem primeru pa ti svetujem da imas zavarovan primer asistence.
Nimam prav.
Ne bom se kregu.
:)
Uporabniški avatar
zok
 
Prispevkov: 829
Pridružen: 1 November 2014 9:30
Kraj: Ponikva

Re: Set za popravilo pnevmatik

OdgovorNapisal/-a radeceboy » 16 Junij 2015 16:55

Isto set imam v avtu uporabil ga se nisem hvala bogu razen tamalem na kolesu s kompresorjem napihnil gumo...
radeceboy
 
Prispevkov: 142
Pridružen: 24 Februar 2015 7:33
Kraj: Hrastnik

Re: Set za popravilo pnevmatik

OdgovorNapisal/-a ThePrometej » 26 Junij 2016 17:09

Ti seti so za en drek. Ravno včeraj opazil v garaži, da mi je spustila guma - na cesti sem pobasal samoreznik. Set mi je samo zasvinjal notranjost gume in (po moji lastni "pameti") spraznil akumulator, ki po petih letih očitno ni več najboljši. Kolnem idiota, ki se mu je zdelo pametno v avte po novem dajati te *ebene sete namesto rezervne gume (magari tiste ozke). Brez asistence bi se lahko samo ugriznil v rit, tako pa smo uredili danes dopoldne.
ThePrometej
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 30 Maj 2015 17:59
Kraj: Slovenska Bistrica


Vrni se na Platišča in pnevmatike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost