Dodajanje navigacije

Dodajanje navigacije

OdgovorNapisal/-a FordFanatic » 15 November 2016 18:56

Živijo,

sicer sem bil na forumu nekaj časa odsoten, sedaj pa se s starim uporabniškom imenom nisem mogel več prijaviti....ampak vseeno... V garaži je nova pridobitev in sicer novi Ford Mondeo 2.0tdci Titanium :D Ker se je z nakupom mudilo in nisem mogel čakati 4 mesece sem vzel vozilo iz obstoječe zaloge. Ob nakupu sem bil mnenja, da navigacije ne potrebujem, sedaj pa bi jo želel imeti. S strani Forda sem prejel informacijo, da naknadna vgradnja ni možna? Po pregledanih nekaj spletnih straneh sem ugotovil, da je aktivacija navigacije možna (Ford Sync 2 - Sony verzija). Zanima me ali je kdo izmed vas imel kakšno izkušnjo z naknadno vgradnjo/nadgradnjo?

Hvala vnaprej:)
FordFanatic
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 15 November 2016 18:41
Kraj: Gorenjska

Re: Dodajanje navigacije

OdgovorNapisal/-a RomanP. » 9 December 2016 13:34

Gre.
Potrebuješ SYNC2, verzija 3.08.15128. Licenca za navigacijo, karto.
Navodila se najdejo na tujih forumih.
RomanP.
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 9 December 2016 13:30
Kraj: Pomurje

Re: Dodajanje navigacije

OdgovorNapisal/-a redbaron » 9 December 2016 18:12

Izkušnje sicer nimam, vendar sem menja, da se original navigacija (vsaj FORD) ne izplača, ker je krepko predraga za to kar nudi. pa še mape niso tako ažurne kot pri kakšni kupljeni na prostem trgu. In pa nenazadnje, težko je skrekat te fordove mape :) :)

Moj predlog je, da nabaviš nekega garmina (ali TOM TOM-a ipd.) za bistveno manj denarja in hkrati dobiš še boljšo navigacijo.
Res da imaš malo dela s kabli, ampak pomoje se splača potrpet :)
redbaron
 
Prispevkov: 69
Pridružen: 18 Junij 2015 7:17
Kraj: Velenje

Re: Dodajanje navigacije

OdgovorNapisal/-a yeo » 9 Februar 2017 18:38

Kot je že povedal Romanp se to da narediti.
Ne vem zakaj servisi pravijo da ne gre, isto trdijo servisi v tujini..

Če se boš odločil in potrebuješ pomoč mi piši na ZS.
yeo
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 12 Februar 2016 15:38
Kraj: triglav

Re: Dodajanje navigacije

OdgovorNapisal/-a gredim » 27 April 2017 19:28

Pozdravljeni,

Tudi pri nas imamo S-maxa še ne eno leto starega. Kupljen je brez navigacije, ima pa Sync 2, pa smo ugotovili, da nam bi prišla včasih prav. Zanima me, če ste zadevo rešili in kako. Se priporočam za rešitev, če ste jo našli.

Kot drugo opcijo pa sem poizkusil povezati moj GSM Android s Syncom, in navigacijo uporabljati preko Androida na sredinskem zaslonu v avtu, ampak žal neuspešno. Je kdo že poizkusil to varijanto in kako je uspelo, katero app ste naložili na GSM in kako povežete.

Lepo prosim za pomoč.

LP,
gredim
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 27 April 2017 16:33
Kraj: Ljubljana

Re: Dodajanje navigacije

OdgovorNapisal/-a yeo » 8 Maj 2017 19:12

Zdravo,

Za aktivacijo je kar nekaj dela, potrebno je naložit zadnjo verzijo softweara, aplikacijo navi ter licenco. Avto je potrebno priključit na računalnik in nekaj vrstic kode popravit :) Potem pa je potrebno še kupit SD kartico z mapami (ebay ali bolha).

Navi drugače deluje super, še ni zmrznila ali kaj podobnega. Vedno me je pripeljala na cilj, še nikoli po makedamu :)
yeo
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 12 Februar 2016 15:38
Kraj: triglav


Vrni se na Avtoakustika in multimedija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron