Koda za avtoradijo

Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a perosi » 4 Januar 2015 23:09

Pozdravljeni.
Ker v servisni knižici ob nakupu rabljenega avta, nisem dobil kode za odklep avtoradija, me zanima ali mi jo lahko izpišejo na vsakem servisu ali glede tega komplicirajo? Za to kaj računajo ali se da zmenit zastonj.
Se mi zdi, da sem nekje še na "starem" forumu zasledil, da se da to tudi drugače izvedeti ali celo preko nekih programov, vendar ne vem točno...

Se bojim da mi en dan odpove akumulator in ostanem brez radija tudi po tem, ko ga zamenjam ali napolnim. :? No pa tudi BT in usb vmesnik imam namen vgraditi, tako da ga bom pa sploh rabil, ko bom odklopil kable.
Radijo je pa CD6000.

Najlepša hvala.
perosi
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 3 November 2014 20:16

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a skidiver » 5 Januar 2015 16:17

Prilimaj sliko radia ali pa serijsko številko. Če je serijska na M lahko dobiš kodo. Če je katerakoli druga pa na servis. Kodo ti lahko priskrbi vsak pooblaščen servis. Ali bo brezplačno ali ne pa je odvisno od servisa do servisa.
skidiver
 
Prispevkov: 786
Pridružen: 6 Oktober 2014 19:02
Kraj: Ljubljana

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a perosi » 5 Januar 2015 19:57

Serijsko radija misliš?
Radija ne morem vzeti vn, ker nimam še tistih vilic. Moram najprej ebay prečekirat in jih naročit

Poslano z mojega Nexus 5 z uporabo Tapatalk
perosi
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 3 November 2014 20:16

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a skidiver » 6 Januar 2015 11:16

Ja, serijsko radia. Na podlagi le te se generira koda za odklep.

Ker si povedal skoraj enako nič je težko karkoli uporabnega svetovat. Pod oznako CD6000 za forda boš našel šitload radiov od mondea mk3 in focusa mk1 dalje. Jaz jih na pamet ne poznam in ne vem kake so dejanske razlike med oznakami.

Povej vsaj model in letnik vozila. Še boljše pa je, da odpreš google vpišeš v njega CD6000, klikneš na slike in prilimaš sliko radia, ki ga imaš v vozilu pa ti bom lahko takoj povedal ali ti lahko pomagam ali ne.
Na voljo imaš sicer tudi opcijo, da preko spleta plačaš par funtov in dobiš kodo radia, vendar jim moraš sporočit serijsko številko radia. Brez te se žal ne da nič, razen verjetno na servisu, če dobi kodo radia preko IDS-a.
skidiver
 
Prispevkov: 786
Pridružen: 6 Oktober 2014 19:02
Kraj: Ljubljana

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a BackW00d » 6 Januar 2015 13:19

Štiri žičnike (cveke) daj notri. Sam sem uporabil 80mm dolge, in nato žičnike povlekel vstran (levo in desno) in vse skup potegnil ven.
Simpl k pasulj.

Ni hudič da nebi doma neke štiri žičnike primerne najdu ;)

Sam imam isto podoben rds6000 radio in sem že 15x radio tako ven potegnu....
Slika
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Uporabniški avatar
BackW00d
 
Prispevkov: 76
Pridružen: 3 November 2014 9:57
Kraj: Trbovlje

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a alzu » 6 Januar 2015 13:50

Ja z žeblji gre na starih radijih, novejši pa imajo drugačne luknje, ploščate.
Uporabniški avatar
alzu
 
Prispevkov: 175
Pridružen: 31 Oktober 2014 23:22
Kraj: Bled

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a BackW00d » 6 Januar 2015 14:44

od radia do radia. Moj Alpine recimo nima nobenih palčk in ploščic oziroma česarkoli. Radio se s strani zapne za kletko, in po odstranitvi glavne ploščice in zaščitnega okvirčka (5 sekund dela) imaš na vsaki strani dva zatička, ki jih lahko magari z ključi odpneš....
Slika
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Uporabniški avatar
BackW00d
 
Prispevkov: 76
Pridružen: 3 November 2014 9:57
Kraj: Trbovlje

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a alzu » 6 Januar 2015 17:37

Ja, govoril sem za starejše in novejše original Fordove radie.
Uporabniški avatar
alzu
 
Prispevkov: 175
Pridružen: 31 Oktober 2014 23:22
Kraj: Bled

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a zok » 7 Januar 2015 9:04

alzu napisal/-a:Ja z žeblji gre na starih radijih, novejši pa imajo drugačne luknje, ploščate.

Ce se ne motim, sem pri Fiesti mk6b (ali je bila Laguna? nisem siguren... ) tole odstranjeval z rezili za najmanjso olfo. Vratolomno (prstorezno) pocetje, ki se je k sreci koncalo brez vidnejsih posledic. :) Ce bi se enkrat odstranjeval, bi raje dal tistih nekaj evrov in narocil "spješl tulz" na ebayu in pocakal tisti teden da posiljka prispe. Tako bi se moznost za poskodbe rok in avtomobila zelo zmanjsala. Lahko bi sicer cisto preventivno ( :lol: ) s kotno brusilko otopil ostri rob, ampak za to sem ze prelen. Pa se rezila bi unicil, in potem bi moral odstet dva evra za nova. :?

Pri fiesti mk6 (2002-2005) je pa potrebno razdreti armaturo, saj se pod plastiko, na katero so pritrjene klima komande, skrivajo stirje vijaki, s katerimi je pritrjen radio na svoje mesto. To velja za tiste radie, ki izgledajo razdeljeni na tri dele.
Nimam prav.
Ne bom se kregu.
:)
Uporabniški avatar
zok
 
Prispevkov: 829
Pridružen: 1 November 2014 9:30
Kraj: Ponikva

Re: Koda za avtoradijo

OdgovorNapisal/-a Ubermraz » 7 Januar 2015 9:56

Preden boš razmetu cel avto:
1. prižgi avtoradio
2. drži 1 in 6

V meniju se ti pokaže nekaj zadev, med drugim tudi serijska (upam). Če je serijska z M, potem dobiš free na netu. Če je V pa je zadeva plačljiva (7 funtov).

Meni je lani šel akumulator, dan za tem na praznik, pa smo se odpravili za 2 tedna na morje. Ko sem zadevo preko telefona poskušal uredit pri Summitu so hoteli, da avto pripeljem tja za eno uro in od mene hoteli 30 eur. Kljub temu, da sem pri njih kupil avto in mi niso dali zraven kode, niso hoteli slišati, da je to nekako njihova napaka. Napletli so tudi zgodbo o eni uri servisiranja in preprogramiranju avtoradia. Potem sem malo pogooglal in z zgornjo metodo na eni od UK strani v 5 urah dobil kodo in zadeva preprosto deluje. Res pa, da je drug model avtoradia.

Za foro sem pri Klemenčiču spraševal kako bi se oni odzvali. Za svoje redne stranke pravijo, da je brezplačno (ne glede na to ali je avto kupljen pri njih ali ne). Za padalce pa je rekel, da računa 10 eur, ker ga stane povezava v bazo.
Ubermraz
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 5 November 2014 14:58
Kraj: Ljubljana

Naslednja

Vrni se na Avtoakustika in multimedija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost