mk5 slab GPS signal

mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a izak » 20 Avgust 2018 14:37

Ima še kdo težave z GPS signalom, pogosto se mi dogaja, da se mi na zaslonu navigacije pojavi rdeč križec, ki opozarja na pomanjkanje GPS signala, takrat avto ne ve točno kje je in ocenjuje trenutno lokacijo, ki pa je v večini primerov napačna.
Včasih deluje GPS brez problemov, potem pa se spet pojavi ta simptom... Nekje sem bral, da imajo nekatere navigacije težavo, če ima avto ogrevano vetrobransko steklo, ker je debelejše...
Kaj mislite, je problem v samem senzorju (kje točno je ta senzor), se da kupiti boljšega / močnejšega?
Avto je Mondeo Titanium 2015...
izak
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 13 December 2017 10:18
Kraj: Mozirje

Re: mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a imarkic » 21 Avgust 2018 14:10

Imam mk5 titanium, 2015, z ogrevanim steklom pa nisem še imel težav z GPSom. Do sedaj je delal brezhibno, pa sem kar dosti uporabljal navigacijo.
A bi pomagala posodobitev sync-a?
imarkic
 
Prispevkov: 80
Pridružen: 30 September 2015 20:58
Kraj: Skofja Loka

Re: mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a izak » 23 Avgust 2018 14:05

Ne vem, mogoče...
Lahko sync posodobiš sam, ali je bolje da ti ga na uradnem servisu?
izak
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 13 December 2017 10:18
Kraj: Mozirje

Re: mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a imarkic » 24 Avgust 2018 16:58

Menda ga lahko sam, ampak se nisem probal.
imarkic
 
Prispevkov: 80
Pridružen: 30 September 2015 20:58
Kraj: Skofja Loka

Re: mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a yeo » 24 Avgust 2018 21:16

Lahko ga sam. Na netu poišči verzijo 3.10, fajle skopiraj na USB in USB vstavi v režo v avtu in ti sam updejta.
Meni se je 2x zgodilo da je za cca 10min izgubil lokacijo, ampak vedno takrat ko sem imel vnešeno pot cca 1000km in sem se ustavil na počivališču in nato nadaljeval pot. Izgleda je malo prepočasen procesor :)
yeo
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 12 Februar 2016 15:38
Kraj: triglav

Re: mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a izak » 28 Avgust 2018 11:26

Verzijo 3.10?
Imam Sync2, tako da verjetno ne bo vredu ta verzija...
Ma ne, pri meni je verjetno kar GSP senzor slab, ker se mi naredi da mi v lepem vremenu ko avto prižgem ne najde signala...
izak
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 13 December 2017 10:18
Kraj: Mozirje

Re: mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a yeo » 28 Avgust 2018 12:09

Ja, tvoj je letnik 2015 in imaš naivrjetneje sync2 verzija software 3.08. Obstaja posodobitev sync 2 ver 3.10, ki odpravi nekaj napak.
Se pravi menjava GPSa? Jamstvo?
yeo
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 12 Februar 2016 15:38
Kraj: triglav

Re: mk5 slab GPS signal

OdgovorNapisal/-a izak » 28 Avgust 2018 14:04

Aha ok hvala, sem mislil da verzija 3.xx pomeni Sync3. Bom preveril katero verzijo imam in če lahko posodobim, da vidim če bo kaj bolje. Ja, imam še garancijo pol leta, tako da bom poskusil to uveljaviti...
izak
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 13 December 2017 10:18
Kraj: Mozirje


Vrni se na Mondeo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron