Mondeo MK4 2.0 TDCI, letnik 2010, ne vžge.

Mondeo MK4 2.0 TDCI, letnik 2010, ne vžge.

OdgovorNapisal/-a Ika » 17 December 2018 18:58

Pozdravljeni,

Avto sem zvečer normalno delujoč parkiral. Ko sem zjutraj šel v službo, avto več ni vžgal.Vžiga se na tipko. Ko jo pritisneš naredi vse potrebno (greje svečke, kasneje začne delovat klima, radio. prižgejo so luči) edino motor ne "vergla". Probali s kabli nič, ko smo ga povlekli z vrvjo (nato kontakt, druga prestava, spustiš sklopko), je avto vžgal in normalno deloval (tako sem ga dostavil k mehaniku).
Sedaj pa, kaj je že vse preveril mehanik:
- preveril štarter in je avto normalno vžgal, mimo elektronike (štarter deluje)
- priklopil na tester, avto brez napake
- poskusil preko druge delujoče elektronike (računalnika), ne deluje
- preveril releje, preveril in zamenjal stikalo na sklopki, ne deluje
- preveril vso napeljavo, ki je potrebna za vžig, da ni kje prekinitve
- zamenjal se je ključ z rezervnim (sprobana oba ključa), ki je potreben, da ga avto zazna in bil vstavljen v režo pri volanu, ne deluje
- sedaj je avto v "save modu", ker se je že nekaj krat vžgal mimo elektronike, vendar napake še vseeno ne kaže nobene

Kaj se je spregledalo, obstaja mogoče kakšen mehanski del, ki je povezan z vžigom motorja? Glede na to, da avto na testerju, ne kaže nobene napake. Pozna kdo rešitev za nastali problem?
Hvala že v naprej, za kakršen koli namig, oziroma odgovor.

Lep pozdrav, Ika
Ika
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 17 December 2018 18:00
Kraj: Kidričevo

Re: Mondeo MK4 2.0 TDCI, letnik 2010, ne vžge.

OdgovorNapisal/-a imarkic » 17 December 2018 23:01

Akumulator ste pa tudi preverili, menjali?
imarkic
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 30 September 2015 20:58
Kraj: Skofja Loka

Re: Mondeo MK4 2.0 TDCI, letnik 2010, ne vžge.

OdgovorNapisal/-a Ika » 18 December 2018 17:05

Ja akumulator je ok. Naj pojasnim, avto se je že parkrat vžgal z brickanjem na več mestih. Predgretje svečk z start gumbom, nato se je vžig motorja naredil direkt na štarterju (nekdo je še moral sklopko pritisnit, drugače ni delovalo). In za to je bil potreben delujoč akumulator. Naslednjič se je brikalo na elektroniki, ki nadzira delovanje motorja in je avto po istem postopku spet vžgal. Vendar glavna elektronika zazna, da je avto deloval mimo in je sedaj v save modu.
Ika
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 17 December 2018 18:00
Kraj: Kidričevo


Vrni se na Mondeo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost